Hormoner er kroppens orkester

Hormoner er kemiske stoffer, der kontrollerer mere, end vi tror i kroppen. De fungerer som signaler, der styrer en række forskellige funktioner såsom stofskifte og reproduktion. De dannes i specielle kirtler og celler i kroppen og kan, hvis de er ubalancerede, føre til en række diffuse symptomer

Hormonernes betydning for sundhed, velvære og energi er altafgørende.

Dine hormonniveauer har afgørende betydning for, hvordan du har det både fysisk og psykisk. Gennem hele dit liv har hormonerne en stor indflydelse på mange funktioner i din krop.

Hormonbalancen påvirkes i overgangsalderen

Nogle hormoner begynder naturligt, at mangle helt eller delvist i fra 40 år+ og i årerne op til overgangsalderen. Det har stor betydning for din livskvalitet. Alle mennesker har alle hormoner - men i forskellige mængder, på forskellige tidspunkter af livet.

Hormonklinikken tester 6 vigtige hormoner, som har stor indflydelse på din livskvalitet, din sundhed og energi.

ØSTRADIOL

Østradiol er ansvarlig for kvindelige kønskarakteristika, men har også betydning for huden, skellet og nervesystemet. Østradiol stimulerer til cellevækst og væskeophobning. Østradiol har også betydning for kognitive funktioner, for humør og energiniveau.

ØSTRIOL
Østriol nærer slimhinderne i hele kroppen; i øjne, næse, mund, tarm, blære og vaginalt. Østriol har betydning for de kognitive funktioner.

PROGESTERON
Progesteron er vores feel-good hormon, fremmer søvn og humør. Det er stressreducerende og en vigtigtig modspiller til østradiol. 

TESTOSTERON
Testosteron er afgørende for styrke, muskelmasse, libido, fedtstofskifte og psyke. Hudens samt muskler og knoglernes kollagenproduktion er også afhængig af testosteron.

DHEA
DHEA er et af de to androgener med en svagere virkning end testosteron. Det er vores foryngelseshormon og vigtigt for immunforsvaret og nervesystemet. DHEA i rette mængder mindsker risikoen for overvægt og giver et sundere hjertekar-system.

CORTISOL
Cortisol produceres i binyrebarken og har mange funktioner. Det er vores langtidskamp-flugt-stress hormon, og er helt afgørende for, at vi kan overleve og handle os ud af farlige situationer. Ofte har man cortisol i rette mængder, men mangler hormoner til at afbalancere stress.

Bioidentisk hormonterapi

Behandling af hormonel ubalance skal baseres på kroppens aktuelle hormonniveau. Det synliggøres ved hjælp af en spyttest, som måler niveauet på seks forskellige hormoner. For at genoprette den hormonelle balance tager Hormonklinikken udgangspunkt i behandling med bioidentiske hormoner, der er identiske med de hormoner, der i forvejen findes naturligt i kroppen. På den måde tilføres kroppen det, den mangler, kan genkende hormonet og selv genoprette kroppens hormonbalance. Den traditionelle ...

Hormontest
Hormontest - din vej til balance begynder med fakta om dine hormonniveauer

Hormontesten giver dig klarhed. Testen viser dine frie niveauer for progesteron, østradiol, østriol, testosteron, DHEA og kortisol. Testen er en enkel spyttest, som analyseres af et af Europas største ISO certificerede laboratorium. 

Køb en hormontest